Farsdagsfrokost som fenger

Marmorbord med trefat med en croissant, appelsinjuice og blomster
Kaffemilkshake i en glass og på et flaske med hvite og sorte papirsugerør

Farsdag betyr frokost på senga – og vi vet hva du kan lage for å gjøre papsen ekstra imponert.

Noe av det fineste du kan gjøre for å hedre far på farsdagen er å varte ham opp! Og en av de fineste måtene å gjøre det på, er å la pappa våkne til en fiks ferdig frokost utenom det vanlige.

– Ved å lage frokost til noen, viser du at du setter pris på dem. Og alle synes jo det er innmari kjekt å føle seg verdsatt, sier Simon Johannessen, som er kjøkkensjef ved Thon Hotels Bergen Airport.

Enten du serverer frokosten på senga eller dekker et koselig bord, så trenger ikke maten nødvendigvis å være så fancy eller omfattende å lage. Gesten i seg selv er så fin at den uansett vil varme pappahjertet.

– Det kan være så enkelt som å bytte ut den vanlige osten med et annet type pålegg, eller å servere brødskivene oppskåret på en skjærefjøl, med pålegg og tilbehør i fine skåler, tipser Johannessen.

Ifølge kjøkkensjefen vil frokosten få en ny dimensjon om du for eksempel bare bytter ut det vanlige smøret med en pisket og luftig smaksatt variant.

– Vi spiser med øynene, så når du legger litt ekstra i utførelsen av måltidet vil det ha en positiv effekt på appetitten.

Fem deilige frokoster

Enten du vil piffe opp den vanlige frokosten eller imponere med en ny rett, har kjøkkensjefen oppskriftene som gjør farsdagen til en fest.

Felles for dem alle er at de er enkle å lage, og de løfter frokosten til nye høyder. Alle oppskriftene er beregnet til fire personer, så her kan hele familien få gledet smaksløkene.

Kaffemilkshake

Banan og melk gjør denne kaffemilkshaken til en mettende liten frokost. Den smaker fantastisk, og er akkurat passe søt uten å inneholde sukker.

Dette trenger du

  • 5 dl kaffebønner
  • 1 l H-melk
  • 8 isbiter
  • 2 frosne bananer

Slik gjør du

  1. Legg kaffebønner i melk og trekk det opp til kokepunktet. La den gjerne stå kaldt over natten for å trekke ut mest mulig smak av bønnene.
  2. Kjør alle ingrediensene i en blender, og dryss litt kakaopulver over som en siste touch på shaken. Nytes med en gang!

Knekkebrød

Hjemmelaget knekkebrød smaker helt annerledes enn de du får kjøpt i butikken. Oppbevarer du knekkebrødene i en tett boks, holder de seg dessuten i ukesvis – noe som betyr at du ikke trenger å stå opp grytidlig på farsdagen for å fikse.

Dette trenger du

  • 1 dl sammalt grovt hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 0,5 dl linfrø
  • 0,5 dl kruskakli
  • 1 ts salt
  • 3,5 dl vann

Slik gjør du

  1. Rør sammen alle ingrediensene i en stor bakebolle, og la røren svelle i ca 30 minutter.
  2. Fordel røren i et jevnt og tynt lag på et stekebrett dekket med bakepapir.
  3. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter.
  4. Bryt opp knekkebrødene i passende biter, og server dem på et rustikt brett, eller en skjærefjøl i tre med et kjøkkenhåndkle eller en tøyserviett under knekkebrødene.

Tips! Knekkebrødene smaker nydelig med de fleste typer pålegg. Du kan til og med spise dem som snacks, eller dyppe dem i en krydret kremost.

Hjemmelaget knekkebrød på lyseblå tallerken