Skumle middagsretter til halloween

flere Mumier i en skål
Skumle mumiepølser
Wontonspøkelser
Wonton-spøkelser. Bilde: Matprat.no

La maten være i fokus når du pynter til halloween. Vi har samlet våre beste (og skumleste) oppskrifter.

Skumle mumiepølser

Skumle mumiepølser er skremmende godt enten du serverer det på halloweenfesten, i barnebursdag eller på tur i skogen. Superenkelt å lage, og med litt blodig ketchup blir det også ekstra ekkelt å spise.

10 porsjoner

  • 10 stk grillpølse
  • ½ pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne
  • 20 stk hel nellik
  • 1 dl ketchup

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 180 °C. Ta pølsene ut av pakken.
  2. Skjær pizzadeig i 5 mm tykke strimler.
  3. Surr en og en pølse inn i deigstrimlene. Om du vil ha deigen surret løs eller tett, er opp til deg.
  4. Legg pølsene på et bakepapirkledd stekebrett, og stek dem midt i ovnen i 8-10 minutter, eller til deigen har hevet fint og fått en gyllen farge.
  5. Stikk inn nellikspiker som øyne og server pølsene med ketchup.

Wonton-spøkelser

Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam smaker farlig godt! Pynt dem med litt redusert balsamicoeddik for å lage en skummel smårett til Halloween.

Fyll (5 porsjoner)

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk finsnittet vårløk
  • ½ finakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • ½ ts sesamolje
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper

Til wonton

  • ½ pk wontonpapir a 200g
  • ½ stk eggehvite
  • 2 dl olje til fritering

Tilbehør

  • 2 ts redusert balsamicoeddik til øyne
  • 5 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering

Slik gjør du

  1. Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
  2. Fyll én og én wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wonton-ark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.
  3. Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekte, ca. 3-4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.
  4. Pynt wonton med redusert balsamicoeddik, for å lage spøkelser og server med sriracha som en spicy dipp.
Gresskarsuppe med spøkelsesegg
Gresskarsuppe med spøkelsesegg. Bilde: Matprat.no