Fra vanlig kake til en babyshower-kake på 1-2-3

Fat med fargerike donuts og pynt liggende rundt. Illustrasjonsfoto til artikkel om kaker til babyshower.
Kakestrø, figurer og farget glasur kan enkelt forvandle vanlig kake til en babayshower-kake.

Med disse lure kakepynttriksene kan selv en middelmådig kakebaker imponere på babyshower.

Fløyelsmyke marsipankaker i duse farger formet som perfekte teddybjørner, barnevogner eller babysko.

Søker du etter inspirasjon til babyshowerkaker på nettet er det fort gjort å miste motet. For fellesnevneren for disse kakene er at du helst bør være konditor, eller i alle fall ha ekstremt god tid og tålmodighet for å mestre kunststykket

Heldigvis finnes det enklere metoder. Hemmeligheten ligger i pynten – og her er det bare å kjøre på. Går du til innkjøp av kakestrø i duse farger, pinner med søte figurer, lys, mini-marshmallows, konditorfarge som du kan blande i glasuren, sløyfer og små vimpler, kan du forvandle en helt vanlig kake til en babyshower-kake på et blunk.

Her er fire gode kaker som du garantert klarer å lage:

Kjeks og muffins dekorert med babytema i rosa. Illustrasjonsfoto til artikkel om kaker til babyshower..
Dekorering av kjeks er et bra alternativ for deg som liker detaljarbeid!

1. Body-kake

Bodyen må være babyers mest brukte plagg. Derfor er det morsomt å forme en kake nettopp som en body. Det er veldig enkelt og vil garantert imponere både den kommende moren og de andre gjestene.

Slik gjør du det

Lag en langpannekake med den smaken du liker best, for eksempel en sjokolade-, sitron- eller gulrotkake. Her kan du fint bruke en ferdig kakemiks.

Når kaken er ferdigstekt og har fått avkjølt seg litt, legger du den på et fat med langsidene pekende nedover. Finn et bilde av en kortermet body uten ben, og skjær ut formen med en kniv. (Trenger du mer detaljert veiledning kan du søke opp et bilde eller en steg-for-steg-video på internett.)

Når formen er satt og kaken ligner en body, smører du et tykt lag glasur over hele kaken. Bruk så en sprøytepose med en glasur for å tegne «sømmene» på bodyen (denne kan gjerne være i en annen farge). Deretter dekorerer du med kakestrø, som tuttifrutti eller små hjerter.

Finn det du trenger hos oss

Ingrediensene til kakene får du på matbutikken, mens du finner pynt på hobbybutikken og hos bokhandleren.

Ta gjerne en prat med oss i butikkene for å få litt ekstra inspirasjon!

En hvit body til nyfødt som det står "Hello" på. Liten, gul leke ved siden av. Lyseblå bakgrunn. Illustrasjonsfoto til artikkel om kaker til babyshower.
Muffinser dekorert med babyfjes med blå smokker. Illustrasjonsfoto til artikkel om kaker til babyshower.
Du trenger ikke bruke ekte smokker. Kanskje du har konditorfarge og marsipan?
Syltetøyglass med milkshake oppi, donut oppå pyntet med kjeks og med sugerør oppi. Kan minne om en tåteflaske. Illustrasjonsfoto til artikkel om kaker til babyshower.
En overdådig milkshake med en donut på toppen kan minne om en tåteflaske.
To halvmåner av en kake snudd mot hverandre og skåret til så de skal se ut som sommerfuglvinger. Illustrasjonsfoto til artikkel om kaker til babyshower.
Slik ser det ut før du har pyntet sommerfuglen.

2. Smokkemuffins

Skal du frakte med deg bakverket til babyshoweren er muffins en vinner. De er mye enklere å pakke med seg enn en stor langpanne, og det skal heller ikke mye til for å gjøre disse småkakene tilpasset baby-temaet. Det eneste du trenger er smokker. Her kan du enten gå til innkjøp av en økonomipakke med smokker, eller kjøpe finere varianter som samtidig er en gave til den kommende moren.

Slik gjør du det:

Lag muffins etter den oppskriften du liker best. Resultatet blir finest om de er ensfarget og ikke har biter av bær eller sjokolade i seg. Når muffinsene er ferdig stekt og nedkjølt lager du et lite hull i hver av dem, smører på glasur i valgfri farge og stikker smokken ned i hullet i muffinsen. Da gjenstår det bare å tegne på øyne, og vipps, så blir de helt vanlige muffinsene til små babyansikter!

SE OGSÅ: Tre muffinsoppskrifter til babyshower

3. Smultring på pinne

Smultringer, eller donuts, har virkelig fått en ny vår, og det popper stadig opp nye kafeer som spesialiserer seg på den amerikanske versjonen av denne smultbaksten. Å lage egne smultringer kan være litt krevende, så du kan fint kjøpe en pakke med ferdigstekte og pynte dem selv. Det er nemlig pynten vi skal tipse deg om.

Å gjøre vanlige smultringer om til imponerende babyshower-donuts er nemlig gjort på noen få strakser. Alt du trenger er tykke papirsugerør eller andre passende pinner, konditorfarge, glasur, kakestrøssel og sløyfebånd.

Slik gjør du det:

Legg smultringene utover et fat. Knyt en liten sløyfe på hver pinne, og stikk pinnen inn i smultringen fra en side. Ikke stikk den gjennom, bare slik at smultringen sitter på. Smør glasur i valgfri farge over hver smultring og dryss over kakestrø. Så snart glasuren har størknet, er du klar for babyshower!

4. Sommerfuglkake

Denne kaken lages litt på samme måte som med body-kaken. Nå trenger du en kakebunn som er laget i rund form. Her kan du også fint bruke en ferdigmiks. Når kaken er stekt og avkjølt, vender du den over på et fat.

Slik gjør du det:

Skjær kaken over på midten, og legg de to halvmånene med den runde siden mot hverandre. Dette er vingene.

For å lage den riktige formen på sommerfuglvingene skjærer du vekk en liten trekant litt nedenfor midten av hver vinge. Den øverste delen av vingen skal være størst.

Bre glasur over hele kaken, og pynt vingene slik du ønsker med kakestrøssel, godteriskum eller nonstop. For å markere kroppen til sommerfuglen i midten av kaken, kan du bruke ensfargede nonstop eller en sprøytepose med glasur i valgfri farge. Den kan du også bruke til å markere rundt vingene.