17. mai dessert du kan lage på 1-2-3

3 kuleis som ligger på et bord

Vi tipser om desserter som kan lages dagen før, slik at du kan veive høyt med flagget og rope hurra i stedet for å tilbringe nasjonaldagen på kjøkkenet.

Disk opp med hjemmelaget is, flaggfarget marengs eller en frisk bærkake.

Hjemmelaget 17-mai is

17. mai er dagen for is! En mild og deilig hjemmelaget vaniljeiskrem slår an hos både store og små. Pynt iskjeksene med fargestrøssel i rødt, hvitt og blått for å sette prikken over i´en. Denne oppskriften blir til 6 is.

Ingredienser

Til iskrem

  • 4 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 4 dl kremfløte
  • Vaniljestang

Til iskjeks

  • 6 stk iskjeks
  • 50 g hvit sjokolade
  • 6 ss fargestrøssel

Slik gjør du

  1. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  2. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  3. Stivpisk kremfløten og bland med eggedosis.
  4. Nå er isparfaiten klar til å fryses.
  5. Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
  6. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
  7. Hvelv isparfaiten på fat, server den fra formen eller lag kuler og server den i iskjeks dyppet i smeltet hvit sjokolade og fargestrøssel.
Marengs i pakker