Meny
 
Mann på fjelltur med sekk.

Forbered deg på tur

Høsten nærmer seg med stormskritt og det er kanskje den fineste tiden av året å gå tur i skog og fjell. Her er noen gode tips til turen, fra Sport 1. 

Flå er et paradis for turglade, enten det er turer på stier eller opp fjellene.

Det er mange flotte kulturstier å velge i, for eksempel Vassfaret natur- og kultursti. Denne er 16 kilometer lang og starter ved Øyvatn. Stien er lagt til rette for flotte naturopplevelser.

Vil du opp i høyden, er det fantastiske fjelltopper å besøke i Flå. Den høyeste toppen ligger på Gråfjell, som er 1466 meter over havet. Turen starter ved Ormtjern og på toppen kan du se det meste av fjellheimen i det sørlige Norge. 

Men før du legger ut på langtur, er det viktig å være forberedt. Sport 1 på Bjørneparken Kjøpesenter har gode tips til deg som vil legge ut på tur. 

 

Godt utstyr

En god og behagelig tursekk er viktig å ha når man skal ut på tur! Den skal passe deg og ditt behov. Sport 1 har et godt utvalg av tursekker i ulike størrelser og de hjelper deg med å finne en som passer. 

 

Det er også viktig med gode tur-eller fjellsko. Sport 1 anbefaler Kaha, som betyr styrke og støtte på maori-språket. Denne fjellstøvelen i toppkvalitets lær leverer begge deler. Kaha gjør turen opp lettere og turen ned raskere. Støvelen har lav vekt og overlegen komfort, og er dermed en perfekt sko, også for lengre turer. Overlegen vektdemping-ratio og en meget funksjonell Vibram® Megagrip yttersåle. eVent membran holder vann ute og snøresystemet er behagelig.

 

 

 

 

Uten mat og drikke...

... duger helten ikke. Det er viktig å holde energien oppe og magen fornøyd. Mange velger nok den tradisjonelle matpakken og kanskje en sjokolade. Men du kan også få et godt måltid som er varmt. Ta med en pose Real Turmat og en primus. Så får du et luksusmåltid som gir deg mass energi. Også er det fantastisk å nyte mat på toppen av et fjell. 

 

Fjellvettreglene: 

Legg ikke ut på langtur uten trening.

- Meld fra hvor du går.

- Vis respekt for været og værmeldingene.

- Vær rustet mot uvær og kulde selv på korte turer.

- Ha alltid med ryggsekk og det utstyret fjellet krever.

- Lytt til erfarne fjellfolk.

- Bruk kart og kompass.

- Gå ikke alene.

- Vend i tide – det er ingen skam å snu.

- Spar på kreftene og grav deg inn i snøen om nødvendig.

Sist endret - 23 august 2019

Relaterte butikker

sport 1